Възможен вариант е налагане на санкции на България заради наложеното от

...
Възможен вариант е налагане на санкции на България заради наложеното от
Коментари Харесай

US конгресмен заговори за санкции срещу България заради РС Македония

Възможен вид е налагане на  наказания на България поради наложеното от нея несъгласие върху започването на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз. Особено, в случай че София не промени своята позиция.

Това съобщи в изявление от 14 януари пред републиканският конгресмен Клаудия Тени. Тя е от републиканската партия и член на Камарата на представителите от Кънетикът. Тени е и съпредседател на групата за другарство със Северна Македония и на македоно-американското общество.

Преди два месеца тя и още 12 конгресмени изпратиха на посланика на България в Съединени американски щати Тихомир Стойчев писмо, с което призовават да бъдат отстранени пречките пред еврочленството на РСМ акедония. Сега Тени споделя, че нашият дипломат така и не е дал отговор, което демонстрира пренебрежение към Конгреса.
 В изявлението американката разяснява и тематиката с нерегистрираната у нас партия ОМО „ Илинден “, която заявява себе си като политически представител на македонско малцинство: „ Не утвърждаваме държанието на българското държавно управление и считаме, че то би трябвало да понесе своята отговорност. Важно е то да се погрижи за това всички малцинства да бъдат третирани почтително “.
„ Не съм сигурна дали наказания те сега са подобаващи (като вариант), но биха могли да бъдат. Това е нещо доста дейно, изключително в случай че те (в България) не престават да основават спънки и да излъчват негативизъм по отношение на Северна Македония и Албания “, споделя още Тени.

Посолството на Съединени американски щати в София публично се разграничи от друга обява на северномакедонската секция на " Гласът на Америка " - със зам.-държавния секретар за Западните Балкани Габриел Ескобар, в която се твърди, че посолството на Съединени американски щати в София и българското държавно управление работят за отговор на въпросите на " македонското малцинство " у нас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР